APLICAȚII CERAMICĂ PRINTATĂ 3D

Ce putem construi împreună cu imprimantele 3D?

Ușor modelabil atunci când este moale, dar transformat volumetric prin ardere în produse dure, rezistente trecerii timpului, lutul, material primordial, a fost folosit necontrolat de bine și eficient pentru a satisface funcțional și estetic traiul de zi cu zi din cele mai vechi vremuri.

Pornind de la construcții ridicate din cărămizi arse sau nu și acoperite cu plăci ceramice decorative – lutul în cea mai rafinată manifestare a să, ceramică s-a clădit nu numai în jurul vieților oamenilor, ci a pătruns și a devenit indispensabil în activitățile lor, fiind un martor pentru generații întregi, în diverse forme dedicate pentru stocare, transport, preparare, prezentare, decorare. Fiecare industrie a ajuns să folosească un produs ceramic: de la fabricarea mierii la extragerea mercurului, de la recipiente pentru distilarea parfumurilor la prepararea prafului de pușcă.

Și chiar dacă o industrie a folosit vreodată mia puțîn ceramică, cei care au lucrat în acea industrie au folosit ceramică pentru  acasă petru stocarea apei, granelor uleiului, la gătit, băut, servit mâncare, sau că elemente decorative.

Prin digitalizare, puterea și funcțiunile lutului modelat manual nu se pierd, ci capătă o nouă dimensiune, dând o oportunitate  de cercetare a proprietăților materialelor ceramice raportate la factori externi precum gravitația, atenția sporită la gradul de umiditate, abstractizare calculată matematic, păstrându-și posibilitatea de a oferi obiecte funcționale, însă cu calități estetice aparte, pentru:

ARHITECTURĂ & DESIGN INTERIOR

PLĂCUȚE DECORATIVE

Schimbarea aspectului încăperilor prin placarea pereților cu forme 3D, texturi puternice, un joc de lumini și umbre.

CĂRĂMIZI DECORATIVE

Execuție elemente modulare din material ceramic pentru pereți interiori, panouri cu forme libere și design modern.

DECORAȚIUNI FAȚADE

Realizarea de la zero, completarea sau reproducerea unor decorațiuni arhitecturale din lut.

DECORAȚIUNI INTERIOR & GRĂDINĂ

Statuete, vase decorative, tablouri - artă sculpturală proiectată digital și turnată în lut pentru amenajări îndrăznețe.

DESIGN DE PRODUS

BIJUTERII

Inele complicate, brățări, coliere, cercei, dar și mărgele în toate dimensiunile și formele, toate din lut.

MOBILIER

Transformarea unui material considerat rece în piese sculpturale, combinându-l sau nu cu lemn, sticlă etc.

INGINERIE

Prototipare de piese tehnice. Filtre, elementele de încălzire, difuzoare și alte structuri interne pentru aparatură.

MACHETARE

Modele de arhitectură, miniaturale, din ceramică glazurată, cu scop artistic sau de prezentare.

HORECA &
ARTICOLE UZ CASNIC

HORECA & ARTICOLE UZ CASNIC

ACCESORII SERVIREA MESEI

Căni, farfurii, pahare, vase - veselă din ceramică și accesorii de bucătărie modelate în stil postmodernist, dar care uimesc prin estetică și funcționalitate.

OBIECTE SANITARE

Lavoare din ceramică realizate digital, culori naturale, forme geometrice sau organice, texturi puternice, ușor de adaptat oricărui stil de amenajare.

CADOURI & OBIECTE PROMOȚIONALE

TROFEE PERSONALIZATE

Simbol al puterii și dinamismului prin apropierea de elementele primordiale: apă, pământ și foc.

PRODUSE ARTIZANALE

Artă meșteșugărească digitalizată având că rezultat obiecte autentice, personalizate: magneți, fluiere, obiecte de uz casnic etc.

ARTĂ

Realizarea de statuete, busturi, tablouri. După printare, lutul este încă moale, permițând modelarea manuală.

JUCĂRII

Ceramică printată 3D poate lua forma unei pușculițe, a unei figurine de pictat cu culori, amintind de jucăriile retro.

Printarea 3D cu lut este un proces experimental. Acest lucru înseamnă că fiecare model este diferit și necesită muncă de cercetare din partea noastră. Toate costurile sunt gândite incluzând partea de testare, care nu poate fi ocolită sau exclusă.

Proiectarea, asamblarea și finisarea pieselor poate fi realizată în așa fel încât să se potrivească utilității lor particulare. Putem furniza prototipuri inovatoare și producție în serie limitată, cu finisaje aparte pentru testarea performanțelor, testarea consumatorilor sau expoziții comerciale.

CONTACTEAZĂ-NE

Trimite-ne un mesaj sau ia legătura cu noi telefonic și află mai multe mai multe detalii despre atelierul nostru, serviciile și produsele noastre. 

CONTACT

S.C. CERAMICA DIGITALA S.R.L. | 47406073 | J23/50/2023

Copyright © 2023 CERAMICA DIGITALA S.R.L. – Toate drepturile rezervate.
Magazin realizat de Webgy Land.