STUDIO CERAMICĂ DIGITALĂ

Design & Producție

Ceramică Digitală este un studio de design și producție aparte, reușind să aducă împreună manufactura digitală, tradiția si materialele naturale. Atelierul reunește câteva dintre primele imprimante 3D cu lut experimentale apărute în lume, perfect funcționale. 

Cu un grad de dificultate mult mai ridicat în operare comparativ cu printarea 3D cu materiale plastice, procesul tehnologic al imprimării 3D cu materiale semifluide oferă ceramicii de designer posibilitatea personalizării în masă pentru serii limitate de produse.

Atelierul a apărut din dorința de a construi o punte între prototipare rapidă și produse funcționale, cu trăsături specifice și deosebite, imposibil de obținut cu mâna liberă.

Ne-am bazat pe o experiență de aproape patru ani în folosirea a diverse imprimante 3D cu materiale plastice, mii de obiecte modelate și printate 3D, timp în care am ascultat ceea ce își doresc clienții noștri și am căutat constant întoarcerea la materiale cât mai naturale.

De aceea, sperăm ca acest spațiu să devină locul în care ideile cresc strat cu strat din pământul străbun, alăturând tehnici de proiectare avansată materialelor naturale.

Cu ajutorul designului digital și manufacturii aditive, putem realiza din ceramică:

  • obiecte de uz casnic și gospodăresc
  • decorațiuni fațade
  • decorațiuni interioare
  • bijuterii
  • statuete / busturi


Mai multe informații găsiți aici: Aplicații ceramică printată 3D.

Ce puteți găsi în atelierul nostru?

Imprimantele 3D regăsite în atelierul nostru se deosebesc prin specificații pentru a putea fi folosite în aplicații cât mai variate, sunt imprimante testate, de renume, utilizate în special în institute de cercetare sau universități din întreagă lume, imprimante 3D pentru ceramică în întregime funcționale, având la baza sisteme și structuri distincte, volume diferite destinate obiectelor cu dimensiuni diferite, folosind materiale proprietare sau locale, cu extruder unic sau dual.

Acestora le sunt alăturate echipamente pentru producție de accesorii, unelte etc.

Imprimante 3D lut

Malaxor

Cuptoare ceramică

Cele două imprimante 3D cu argilă disponibile în atelier funcționează pe sistem delta, cartezian sau hibrid și permit realizarea de obiecte de ceramică fine, de doar câțiva cm precum bijuteriile până la obiecte supradimensionate: 50 cm (diametru la bază) x 70 cm (înălțime).

Printurile 3D cu ceramică sunt delimitate în principal de dimensiunile cuptoarelor.

Ce putem printa?

Putem printa 3D obiecte ceramice cu două tipuri de argilă diferite simultan, material local sau amestecuri speciale.

Imprimantele 3D cu ceramică sunt capabile de a atinge nivele de precizie comparabile cu printarea 3D cu polimeri extrudati datorită unei combinații de șurub extrudor și extrudor cu presiune. Pe lângă faptul că oferă acuratețe și precizie, imprimantă 3D cu material portelanat permite utilizatorului să pună pauză și să restarteze scurgerea materialului ceramic. Sistemul de extrudare cu șurub împinge aerul către partea superioară și în afară pastei de argilă, ceea ce ajută la reducerea bulelor de aer din amestec.

Bulele de aer din materialul ceramic pot nu numai să afecteze procesul de printare 3D cu lut, dar și să ducă la distrugerea obiectului în timpul arderii. De aceea, malaxorul din dotare este un element de backup. Pentru pregătirea argilelor / materialelor de printare se folosește și malaxorul cu deaerare care  amestecă și omogenizează materialele necesare, îndepărtând totodată bulele de aer din material pentru a evita defecte de suprafață ale produselor finite.

În urmă printării 3D a ceramicii, se urmează pașii tradiționali: dacă mai este necesar se mai sculptează manual în material, urmând uscarea și arderea.

Învățându-ne clienții despre materiale ceramice, tehnici de imprimare 3D cu lut și diverse procese bazate pe schițe, calcule exacte, matematice, putem evalua și implementa împreună cele mai eficiente metode pentru producție. Suntem dedicați dezvoltării și succesului ideilor clientului nostru și ne străduim să producem în timp util cel mai înalt produs de calitate, mențînând în același timp dialogul activ cu fiecare client.

Suntem mândri că am lucrat și lucrăm în continuare cu o mare varietate de oameni creativi, de la antreprenori în devenire la artiști și designeri și sperăm că noutatea în domeniul ceramicii să le completeze cu succes activitatea.

CONTACTEAZĂ-NE

Trimite-ne un mesaj sau ia legătura cu noi telefonic și află mai multe mai multe detalii despre atelierul nostru, serviciile și produsele noastre. 

CONTACT

S.C. CERAMICA DIGITALA S.R.L. | 47406073 | J23/50/2023

Copyright © 2023 CERAMICA DIGITALA S.R.L. – Toate drepturile rezervate.
Magazin realizat de Webgy Land.